Συμμετέχω και κερδίζω

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Καλή Σχολική Χρονιά...



Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Αρχίζει μια νέα σχολική χρονιά, με περισσότερη διάθεση και εμπειρία από όλους μας, για να δώσουμε τα μέγιστα στον κοινό μας  στόχο που είναι η πρόοδος των παιδιών.

Πρώτα από όλα θα θέλαμε να καλωσορίσουμε όσους από εσάς είστε «νεοφερμένοι» στα σχολεία μας και να σας ενημερώσουμε ότι, τη σχολική χρονιά 2011 – 2012, ο Γιώργος Σκούρτης και ο Πέτρος Παπαχατζής είναι αντίστοιχα οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων του 2ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου, ενώ  τα συμβούλια των ΔΣ θα «αναδιαμορφωθούν» σύντομα.

Σκοπός

Σκοπός των Συλλόγων μας είναι η δημιουργία γέφυρας συνεργασίας μεταξύ οικογένειας και σχολείου, προς όφελος των παιδιών μας, καθώς και η ενίσχυση όλων των συνιστωσών του χώρου της εκπαίδευσης (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς), στοχεύοντας στην όσο το δυνατόν πιο εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. 

Επικοινωνία

Επειδή πιστεύουμε ότι ένας από τους θεμελιώδεις πυλώνες της συμμετοχής στο θεσμό του Συλλόγου Γονέων, είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των μελών, δηλαδή όλων μας, προχωρήσαμε στη δημιουργία:

α. Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου για την αποστολή οποιοδήποτε ερωτημάτων, απόψεων, ζητημάτων, προβληματισμών, θέσεων, ενστάσεων, εκδηλώσεων. Το νέο μας email είναι: 2o.7o.dsa@gmail.com

β. Ιστοσελίδας στην οποία θα αναρτώνται νέα, ανακοινώσεις, δραστηριότητες, πρακτικά συσκέψεων, αλληλογραφία, δράσεις. Η νέα μας ιστοσελίδα είναι: 2o7odsa.blogspot.com

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι το Γραφείο των Συλλόγων μας θα λειτουργεί κάθε εργάσιμη Τρίτη και Πέμπτη από τις 08:00 έως τις 08:30.

Τέλος, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι την πρώτη εργάσιμη Πέμπτη κάθε μήνα, στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιείται η Τακτική Μηνιαία Συνεδρίαση των ΔΣ των Συλλόγων μας, η οποία θα είναι ανοικτή για το κοινό. Θα αποτελέσει ιδιαίτερη χαρά για όλους μας η συμμετοχή σας στα μηνιαία συμβούλιά μας. 

Ετήσια Συνδρομή

Θέλοντας να δώσουμε μια άλλη διάσταση στην έννοια του σχολείου, ξεφεύγοντας από τα στερεότυπα, προσπαθούμε με διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις να γεφυρώσουμε την οικογένεια με το σχολείο και να γίνουμε όλοι μια όμορφη και δημιουργική παρέα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, το αποκριάτικο πάρτυ, η αποχαιρετιστήρια γιορτή των αποφοίτων μας.

Επιπλέον, αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην υγιεινή και την καθαριότητα των χώρων του σχολείου, έχουμε προσλάβει καθαρίστρια με κύριο καθήκον την ενασχόλησή της με το χώρο των τουαλετών.

Για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις παραπάνω δραστηριότητες, έχει θεσπιστεί η ετήσια συνδρομή του ποσού των 20 ευρώ ανά οικογένεια,  την οποία μπορείτε να αποδώσετε σε μέλη των ΔΣ, που θα βρίσκονται στο Γραφείο των Συλλόγων μας, κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του. 

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά για όλους μας, καθώς επίσης προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Θα θέλαμε επιπλέον να σας διαβεβαιώσουμε ότι, είμαστε κοντά σας για όποιο θέμα και αν προκύψει και θα θέλαμε να είστε κι εσείς κοντά μας, σε κάθε μας προσπάθεια για τη βελτίωση της σχολικής λειτουργίας και της ασφάλειας των παιδιών μας, με την συνεργασία πάντα της Διεύθυνσης και του Διδακτικού προσωπικού του σχολείου μας.


Οι Σύλλογοι Γονέων 2ου & 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου


Ιστοσελίδα: 2o7odsa.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου