Συμμετέχω και κερδίζω

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή Συλλόγων για το Κυλικείο


ΠΡΟΣ: Διευθυντές 2ου & 7ου Δημοτικών Σχολείου Αλίμου
Σύλλογοι Γονέων 2ου & 7ου Δημοτικών Σχολείου Αλίμου
Αριθ Πρωτ: 1/23-01-2012
ΚΟΙΝ: Δήμαρχο Αλίμου,
Επιτροπή Παιδείας Δήμου Αλίμου,
Σχολική Επιτροπή Α΄Βάθμιας
Εκπαίδευσης Δήμου Αλίμου,
Σύλλογο διδασκόντων 2ου & 7ου
Δημοτικών Σχολείων Αλίμου.
Τηλ:6949203831, 6944374921
Άλιμος,  24 Ιανουαρίου 2012
Θέμα: Δημιουργία Κυλικείου

Το τελευταίο διάστημα οι Διευθύντριες των 2ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου, καθώς και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, έθεσαν υπόψη των Συλλόγων Γονέων των Σχολείων μας, το θέμα της δημιουργίας κυλικείου εντός των σχολικών εγκαταστάσεων.

Λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος, αλλά και με αφορμή παλαιότερες σχετικές αποφάσεις των συμβουλίων μας, τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων, συγκάλεσαν την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012, Έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία συνεδρίασε έχοντας την προβλεπόμενη από το καταστατικό απαρτία.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, προέκυψαν τα παρακάτω συμπεράσματα:

1.       Δεν υφίσταται στα Σχολεία μας επαρκής διαθέσιμος χώρος για την εγκατάσταση κυλικείου, καθώς ήδη στερούνται στοιχειωδών χώρων διδασκαλίας (ειδικών μαθημάτων), άθλησης (κλειστού γυμναστηρίου), κ.α. Η λύση της τοποθέτησης ενός λυόμενου στον προαύλιο  χώρο, με σκοπό τη στέγαση των αναγκών του κυλικείου, μας βρίσκει εντελώς αντίθετους, αφενός μεν διότι με αυτή τη μεθόδευση μειώνεται σημαντικά ο ήδη περιορισμένος χώρος προαυλισμού των μαθητών, αφετέρου δε διότι έρχεται σε αντίθεση με τον οικολογικό προσανατολισμό και ευαισθησία των Συλλόγων μας.

2.       Στην οικονομική κρίση που όλοι βιώνουμε, η λειτουργία του κυλικείου θα δημιουργήσει περαιτέρω ανισότητες μεταξύ των μαθητών, ίσως ακόμα και περιστατικά βίας και μικροκλοπών, τα οποία θα επιβαρύνουν περαιτέρω την ψυχολογία τους.

3.       Ανατρέχοντας στην εμπειρία άλλων σχολικών μονάδων που φιλοξενούν κυλικείο διαπιστώσαμε ότι δεν είναι εφικτή η πλήρης διασφάλιση και ο έλεγχος της ποιότητας των προϊόντων που πωλούνται εντός του κυλικείου.

4.       Θεωρούμε ότι υπεύθυνοι για την κάλυψη των αναγκών των Σχολείων μας είναι ο Δήμος και η Σχολική Επιτροπή. Οι «εμπορικές λύσεις» τύπου κυλικείου, αντιστρατεύονται το αγαθό της δωρεάν παιδείας.

5.       Στις διεκδικήσεις της Διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών είμαστε αρωγοί και σύμμαχοι και θα παλέψουμε μαζί τους για το καλό των παιδιών μας.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε υπήρξε ομόφωνη απόφαση ως προς την αντίθεσή μας με τη δημιουργία κυλικείου στα σχολεία μας.

Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να σας καταθέσουμε την πλήρη αντίθεση των Συλλόγων Γονέων του 2ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου, ως προς την δημιουργία κυλικείου στο σχολικό μας συγκρότημα και σας καλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη την ανωτέρω απόφαση πριν προχωρήσετε σε περαιτέρω ενέργειες.Για τα Δ.Σ.,Γιώργος Σκούρτης
Πέτρος Παπαχατζής
  
Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων
Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων
2ου Δημοτικού  Σχολείου Αλίμου
7ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου