Συμμετέχω και κερδίζω

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Καλή Σχολική Χρονιά!!!



Αγαπητοί φίλοι γονείς,

Ξεκινώντας τη νέα σχολική χρονιά θα θέλαμε να καλωσορίσουμε όλους και κυρίως όσους από εσάς είστε «νεοφερμένοι» στα σχολεία μας και να ευχηθούμε μια Καλή Σχολική Χρονιά.

Στόχος μας είναι, παρά τις δυσκολίες της εποχής, να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις για την όσο το δυνατόν πιο εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Πιστεύοντας ότι η στενή συνεργασία μεταξύ οικογένειας και σχολείου θα φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα στην επίτευξη του στόχου μας, θα θέλαμε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά την ενεργό συμμετοχή σας και την στήριξή σας.

Επικοινωνία
Το Γραφείο των Συλλόγων μας θα λειτουργεί κάθε εργάσιμη Τρίτη και Πέμπτη από τις 08:00 έως τις 08:30. Για την ηλεκτρονική μας επικοινωνία μπορείτε να χρησιμοποιείτε το email των συλλόγων 2o.7o.dsa@gmail.com για την αποστολή των όποιων ερωτημάτων, απόψεων, ζητημάτων, προβληματισμών, θέσεων ή ενστάσεων.

Θα θέλαμε επίσης να σας γνωστοποιήσουμε ότι μετά από σχετική απόφαση η Τακτική Μηνιαία Συνεδρίαση των Δ.Σ. των Συλλόγων μας θα πραγματοποιείται την πρώτη εργάσιμη Τετάρτη (και όχι Πέμπτη) κάθε μήνα, στις 7 μ.μ. και θα είναι όπως πάντα ανοικτή για το κοινό. Θα αποτελέσει ιδιαίτερη χαρά για όλους μας η συμμετοχή σας στα μηνιαία συμβούλιά μας.

Ετήσια Συνδρομή
Λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας, τα Δ.Σ. των συλλόγων αποφάσισαν την μείωση της ετήσιας συνδρομής η οποία ανέρχεται πλέον στο ποσό των 15 Ευρώ ανά οικογένεια. Την ετήσια συνδρομή σας μπορείτε να αποδίδετε στα μέλη των Δ.Σ. που θα βρίσκονται στο Γραφείο των Συλλόγων μας κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του.

Επιθυμία των Συλλόγων μας είναι η πληρωμή της ετήσιας συνδρομής από όλα τα μέλη μας, ώστε αφενός μεν να εξασφαλισθούν περισσότερες παροχές σε μηδενικό ή ελάχιστο κόστος, αφετέρου δε να απολαμβάνουμε όλοι αυτές τις παροχές ισότιμα και ισάξια. Ως εκ τούτου σε πολλές από τις δράσεις και τις εκδηλώσεις της φετινής χρονιάς το κόστος συμμετοχής για τα ταμειακώς ενήμερα μέλη θα είναι διαφορετικό από αυτό που θα ισχύει για τα μη ταμειακώς ενήμερα μέλη.

Δράσεις - Εκδηλώσεις
Παρά την μείωση του ποσού της συνδρομής θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες από τις δράσεις μας, δίνοντας προτεραιότητα σε θέματα ασφάλειας, υγιεινής και κοινωνικής προσφοράς.

Στα πλαίσια αυτά οι Σύλλογοι καλύπτουμε και φέτος τα έξοδα καθαριότητας των τουαλετών και συντήρησης του προαύλιου χώρου (απομάκρυνση επικίνδυνων αντικειμένων, σκουπιδιών κ.λ.π.) κατά την διάρκεια των πρωινών ωρών λειτουργίας των σχολείων.

Επίσης, από την Παρασκευή 21/09/2012, έχει αναλάβει την σίτιση των μαθητών του ολοήμερου η νέα μας τραπεζοκόμος η οποία ασχολείται με το ζέσταμα των φαγητών των μαθητών καθώς και με την υγιεινή κατά την διάρκεια σίτισης. Λόγω του μεγάλου αριθμού των μη ταμειακώς ενήμερων μελών που απολάμβαναν την παροχή της τραπεζοκόμου την περσινή χρονιά, τα Δ.Σ. των συλλόγων αποφάσισαν ότι οι μη ταμειακώς ενήμεροι μαθητές που σιτίζονται θα επιβαρύνονται με 2 Ευρώ μηνιαίως ανά μαθητή. Το ποσό αυτό θα αποδίδεται στην αρχή κάθε ημερολογιακού μήνα στο γραφείο των συλλόγων.

Επιπλέον, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι τουλάχιστον μέχρι και τον Φεβρουάριο 2013 είναι σε ισχύ το ομαδικό ασφαλιστικό συμβόλαιο των ταμειακώς ενήμερων μαθητών για την κάλυψη μικροατυχημάτων στον χώρο του σχολείου.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι φέτος προτιθέμεθα να διοργανώσουμε μια σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια για μικρούς και μεγάλους είτε δωρεάν ή με συμβολικό κόστος, ανάλογα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε εισηγητή. Για τις εκδηλώσεις αυτές θα ενημερώνεστε αναλυτικά καθ’ όλη την σχολική χρονιά.

Κλείνοντας, θα θέλαμε και πάλι να ευχηθούμε καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά σε όλους μας, καθώς επίσης προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Θα θέλαμε επιπλέον να σας διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε κοντά σας για όποιο θέμα και αν προκύψει.

Καλούμε όλους να συμμετάσχετε στις προσπάθειές μας για τη βελίτωση της σχολικής λειτουργίας και της ασφάλειας των παιδιών μας, με την συνεργασία πάντα της Διεύθυνσης και του Διδακδιτκού Προσωπικού των Σχολείων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου