Συμμετέχω και κερδίζω

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Διοργάνωση Δραστηριοτήτων



Οι Σύλλογοί μας και φέτος προτίθενται να διοργανώσουν στο χώρο του Σχολείου δραστηριότητες για τα παιδιά αλλά - εφόσον υπάρχει το ενδιαφέρουν - και για τους γονείς. Οι δραστηριότητες θα γίνονται, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, κάθε Σάββατο πρωΐ και θα ξεκινήσουν από τα μέσα Οκτωβρίου και θα τελειώσουν στα μέσα Ιούνη. Το ακριβές πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ανάλογα με το πλήθος των συμμετοχών. Για την κάλυψη των εξόδων των δραστηριοτήτων θα υπάρχει μια μηνιαία συνδρομή, η οποία θα είναι 10€/μήνα για τα ταμειακώς ενήμερα μέλη μας και 11€/μήνα για τα μη ταμειακώς ενήμερα. Οι δραστηριότητες που προτιθέμεθα να διοργανώσουμε είναι οι παρακάτω:

Για μαθητές
1.   Μοντέρνος Χορός
Στο μάθημα του μοντέρνου χορού θα ξεκινάμε με ζέσταμα όλου του σώματος (με ασκήσεις ευλυγησίας και ενδυνάμωσης) με την συνοδεία μουσικής, καθώς και με μουσικά παιχνίδια για τις μικρότερες ηλικίες. Στην συνέχεια θα ακολουθεί η εκμάθηση χορογραφίας (σύγχρονος χορός, hip-hop, μοντέρνος και δημιουργικός χορός). Το μάθημα θα περιέχει στοιχεία ψυχοκινητικής και μουσικοκινητικής αγωγής καθώς και αυτοσχεδιασμού. Σκοπός του μαθήματος είναι τα παιδιά να μπορέσουν να εκφραστούν κινητικά και δημιουργικά μέσα από τον χορό.
2.   Break-Dance «δυναμικός χορός» για τα αγόρια
Το μάθημα χορού του break-dance περιέχει τα εξής: τα πρώτα 20 λεπτά περιέχουν ασκήσεις και παιχνίδια για να δυναμώσουμε τους μύες από το κεφάλι ως τις άκρες των ποδιών. Αφού τελειώσει η προετοιμασία αυτή τα παιδιά θα διδάσκονται βηματισμούς και φιγούρες του χορού break-dance και το μάθημα θα τελειώνει με χορογραφία.
3.   Παραδοσιακοί Χοροί
Η εποχή μας χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά την επαφή με την παράδοση. Με το μάθημα των παραδοσιακών χορών που θα γίνει για πρώτη φορά στο σχολείο μας , τα παιδιά μας θα μάθουν χορούς από όλη την Ελλάδα καθώς θα αναπτύσσουν και τη ρυθμική τους αγωγή.
4.   Σκάκι
Να ένα παιχνίδι που δεν είναι παιχνίδι! Του λείπουν οι κυριότεροι παράγοντες που αποτελούν τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού, τύχη και κέρδος, αλλά διαθέτει κάτι πολύ σημαντικό! Μέσα από τη χαρά του παιχνιδιού προσφέρει στα παιδιά καλλιέργεια σκέψης, συγκέντρωσης, προσοχής και υπομονής. Τα μαθήματα στρατηγικής και ο ενθουσιασμός των παιδιών προάγουν την λογική σκέψη και ταυτόχρονα συντελούν στην ανάπτυξη της φαντασίας. Δώστε την ευκαιρία στο παιδί σας μέσα από δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο να ενισχύσει την αποδοτικότητά του στο σχολείο και να συνειδητοποιήσει ότι η επιτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής έρχεται μέσα από σκληρή δουλειά.
5.   Θεατρικό Παιχνίδι
Το θεατρικό παιχνίδι είναι μια ευκαιρία για να μπορέσουν τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του θεάτρου. Μέσα από παραμύθια, ασκήσεις εμπιστοσύνης και αυτοσχεδιασμό, η φαντασία των παιδιών θα ζωντανέψει πρόσωπα και αντικείμενα. Σκοπός του μαθήματος είναι να μπορέσουν τα παιδιά να λειτουργήσουν σε ομάδα, να πάρουν πρωτοβουλίες, να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Στο τέλος της χρονιάς θα έχουν τη χαρά να συμμετάσχουν σε μια δημιουργική παράσταση, όπου οι ίδιοι θα είναι δημιουργοί.
6.   Πινκ - Πονκ
Η επιτραπέζια αντισφαίριση (ping-pong) είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στον κόσμο, εντάχθηκε στο ολυμπιακό πρόγραμμα το 1988 και έχει μεγάλη συμμετοχή παγκοσμίως. Παίζεται από παίκτες οποιασδήποτε ηλικίας. Η ταχύτητά του αναπτύσσει την αντίληψη και είναι ταυτόχρονα ένα διασκεδαστικό και ψυχαγωγικό άθλημα.

Για ενήλικες
1.   Pilates
Το Pilates είναι ένα σύστημα εκγύμνασης που δημιουργήθηκε απο τον Joseph Pilates περί το 1920. Είναι απο τα πρώτα συστήματα που αναγνώρισε και επένδυσε στη σχέση μεταξύ σώματος και νού. Μέσα απο μια σειρά προσεκτικά εστιασμένων ασκήσεων, αναπνοών και νοητικού ελέγχου αποφέρει τα μέγιστα οφέλη στην τόνωση των μυών, την στάση- ευθυγράμμιση του σώματος και τον συντονισμό των κινήσεων. Προσφέρει αίσθηση ανανέωσης, συναισθηματική και ψυχολογική ευεξία.
2.   Εναλλακτική Γυμναστική
Είναι ένας συνδυασμός ασκήσεων που βασίζεται στις εξής διαφορετικές μεθόδους εκγύμνασης :
  • Pilates: χρησιμοποιούμε διάφορα όργανα π.χ. μικρές μπάλες (mini balls). Με τη μέθοδο αυτή ενεργοποιείται ιδιαίτερα το μυοσκελετικό σύστημα και κυρίως οι κοιλιακοί – ραχιαίοι μύες, ευθυγραμμίζοντας έτσι την σπονδυλική στήλη. Οι ασκήσεις γίνονται με ήπιο - αργό ρυθμό και υπάρχει έλεγχος στην κίνηση και στην αναπνοή.
  • Ασκήσεις γυμναστικής με ή χωρίς όργανα που αποσκοπούν στην σύσφιξη και στην ενδυνάμωση ολόκληρου του σώματος.
  • Yoga: το μάθημα ολοκληρώνεται με ασκήσεις από το σύστημα της Χάθα – Γιόγκα. Περιλαμβάνονται θεραπευτικές ασκήσεις (κυρίως για την σπονδυλική στήλη) και τεντώματα που χαλαρώνουν και ξεκουράζουν το σώμα ενώ παράλληλα οι αναπνοές συμβάλλουν στην ηρεμία του νου και στην εξάλειψη των εντάσεων.
3.   Αυτοάμυνα
To JU JITSU πρωτοεμφανίζεται στα μοναστήρια του Θιβέτ και καθιερώνεται σαν πρώτη μορφή πολεμικής τέχνης στην Ιαπωνία. Η λέξη JU JITSU είναι σύνθετη και αποτελείται από το JU (ΖΙΟΥ) που σημαίνει "ΑΠΑΛΗ" και το JITSU (ΖΙΤΣΟΥ) που σημαίνει "ΤΕΧΝΗ". Η απαλή αυτή τεχνική βασίζεται στην εκμετάλλευση της δύναμης του αντιπάλου. Οι μαθητές διδάσκονται μία ποικιλία από πιθανές αμυντικές αντιδράσεις για κάθε πιθανή κατάσταση επίθεσης, χτίζοντας επάνω σε ένα αληθινό πλαίσιο χρήσιμων τεχνικών.
4.   Σκάκι
Κι επειδή δεν έχουν μόνο οι μικροί δικαίωμα στην μάθηση και στην διασκέδαση, καλούμε όσους μεγάλους επιθυμούν να μάθουν ή να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στο σκάκι να παρακολουθήσουν το τμήμα ενηλίκων.

Εφόσον ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε σε κάποια ή κάποιες από τις παραπάνω δραστηριότητες παρακαλούμε απευθυνθείτε στο γραφείο των Συλλόγων μας κατά τις ώρες λειτουργίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου